Trend alert: de kokerrok

De klassieke kokerrok of pencil skirt is terug van eigenlijk nooit weggeweest! Deze winter en vooral komende lente zien we deze rok overal weer opduiken. Geen wonder, want de kokerrok is stijlvol, elegant en op vele manieren (van stoer tot chique) te combineren.

Heb je geen idee hoe? Mode blog The Bulletin verzamelde de leukste, mooiste en meest inspirerende outfits voor jullie!

De kokerrok werd in de jaren ’40 voor het eerst geïntroduceerd door Christian Dior. De pencil skirt, zoals die in het Engels wordt genoemd, dankt haar naam aan haar silhouet: slank en dun. De kokerrok is bovendien supervrouwelijk, sexy en staat elke vrouw goed. Of je nu maatje 36 hebt of 42.

De klassieke kokerrok valt tot net over de knie, maar tegenwoordig zien we de kokerrok in allerlei varianten opduiken. Van de iets kortere variant net boven de knieën tot de pencil skirt in felle prints. Kortom: voor ieder wat wils.

Kleding tip: Heb je iets vollere billen? Zorg er dan wel voor dat je genoeg bewegingsruimte hebt en de stof niet te strak zit. Dit om eventueel scheuren van de rok te voorkomen.

Mixen & matchen

De kokerrok is ontzettend veelzijdig en kan op verschillende manieren worden gedragen. Wij laten je de leukste combi’s zien:

Elegant en stijlvol? Deze pencil skirt is door de geruite print vrij klassiek. Door te combineren met killer heels, een tailleriem en statement bag maak je van deze klassieke outfit een echte fashion stopper.

Liever iets meer casual? Deze outfit is chique door het vintage handtasje en klassieke pumps, maar wordt door de oversized sweater direct wat losser.

Een stoere outfit creëer je met een leren pencil skirt.  Combineer met een oversized clutch en een mooie blazer voor een edgy look.

Keep it chique!

Een kokerrok is vrij strak en kan je bewegingsruimte beperken. Fietsen is lastig, de auto uitstappen vergt wat oefening en kleine stappen zijn bijna een vereiste. Een tip van onze kant: houd het dus chique als je een kokerrok draagt. Netjes de benen over elkaar en geen lompe acties.

Veel liefs,

///Kirsten

2 gedachtes over “Trend alert: de kokerrok

Plaats een reactie