5 manieren om je stiletto’s comfortabeler te maken

Hoewel heel wat stiletto’s er prachtig uitzien aan onze voeten, laat hun draagcomfort vaak te wensen over. Nochtans is het helemaal niet nodig om pijn te lijden, want er zijn een aantal simpele trucjes die dat kunnen tegengaan. Wij zetten vijf handige hulpmiddeltjes op een rijtje.

  • De volledige kussenzool.
    De volledige kussenzool. © Zappos.com
  • Kussentjes voor onder de bal van je voet.
    Kussentjes voor onder de bal van je voet. © Zappos.com
  • Een hielkussentje.
    Een hielkussentje. © Zappos.com
  • De strookjes (links bovenaan).
    De strookjes (links bovenaan). © Zappos.com

1. De volledige kussenzool

“Zo’n kussenzool in je schoen beschermt je hele voet tegen schokken, van de bal van de voet tot de hiel”, weet Allison McNamara, mode-experte van PopSugar. Je kan deze zolen in elke schoen leggen. Bovendien bestaan ze zelfs in verschillende kleuren, zodat je ze kan doen matchen bij de kleur van je schoen of voering. “Ook als je schoenen net iets te groot zijn, kan deze zool ze beter doen passen en schuiven je voeten niet naar voren.”
2. Kussen onder bal van de voet

Maar wat als je schoenen net iets te groot zijn? “Dan zou ik kiezen voor een kussentje onder de bal van de voet”, zegt McNamara. “Ook die kan je makkelijk in je schoen leggen en zelfs vastmaken met de plakband eronder.” Dit kussentje is bedoeld om het brandende gevoel aan je voeten te vermijden en beschermen de botten en het weefsel van je voeten.

3. Hielkussentjes

Ook de hiel kan een pijnlijke plek zijn, omdat de achterkant van je schoenen daar tegen schuurt. “Daarvoor zijn hielkussentjes ideaal, want die voorkomen dat”. Bovendien kan je deze kussentjes ook gebruiken op de bovenkant van je voet, waar het begin van de schoen tegen je voet schuurt.

4. Strookjes

De iets kleinere strookjes zijn dan weer bedoeld om het hoofd te bieden aan pijnlijke enkelbandjes. “Je kleeft het strookje gewoon aan de binnenkant van het bandje, waarna je geen last meer hebt van het schuren”, aldus McNamara.

5. Voetenbalsem

Wie liever geen kussentjes in zijn schoenen legt, kan ook een speciaal zalfje uitproberen, dat eruitziet als een lippenbalsem. Het gaat om een doorzichtige crème, die je gewoon op de pijnlijke plaatsen moet aanbrengen. Dat zou het schuren moeten voorkomen. Succes!

Plaats een reactie