Vijf make-up must-haves voor beginners

Afbeelding

Het make-upaanbod in de drogisterij kan voor veel meisjes en vrouwen die hun eerste make-upaankopen willen doen nogal overweldigend zijn. Deze vijf producten zijn een goede plaats om te starten voor beginners of voor zij die van een natuurlijk ogende look houden.


1. Gekleurde dagcrème

Een gekleurde dagcrème of BB-crème zoals het vandaag vaak genoemd wordt is een goede basis voor een frisse look. Het is minder dik en zichtbaar dan een fond de teint maar verbergt toch kleine oneffenheden en egaliseert de gelaatskleur.

2. Mascara
Mascara zorgt ervoor dat je wimpers langer en voller lijken en geeft je een open blik. Een laagje mascara op je wimpers trekt de aandacht naar je ogen. Voor diegenen die zwart te opvallend vinden is een bruine mascara een goed alternatief.

3. Oogschaduw in een neutrale kleur
Oogschaduw is zeker niet noodzakelijk maar is een leuk extraatje. Je kan een neutrale kleur aanbrengen op je volledig ooglid of enkel aan de wimperrand, op die manier functioneert je oogschaduw als een subtiele eyeliner.

4. Getinte lippenbalsem
Een getinte lippenbalsem heeft een dubbele functie: het hydrateert je droge lippen en geeft je gezicht wat meer kleur.

5. Poeder
Een dun laagje poeder over je gekleurde dagcrème aanbrengen zorgt er enerzijds voor dat die wat dekkender wordt en anderzijds dat je gezicht niet te snel gaat glimmen. Wanneer je gezicht terug wat vetter wordt doorheen de dag kan je gewoon een nieuwe laag aanbrengen.

Plaats een reactie