Zes tips om je winterse droge huid aan te pakken

Afbeelding

De winter loopt misschien wel op zijn einde, maar dat wil niet zeggen dat je huid geen extra verzorging meer verdient. Integendeel zelfs, want door de aanhoudende koude temperaturen en de warmte binnen krijgt je huid het nog steeds hard te verduren. Gelukkig kunnen de volgende tips je helpen om je huidproblemen aan te pakken.

“In de winter is er altijd minder vocht in de lucht. En als het winderig wordt, haalt die droge lucht de vochtigheid nog sneller uit onze huid dan normaal”, legt dermatologe dr. Jessica Krant uit. “Als we dan naar binnen gaan, droogt de warmte daar je huid nog meer uit.”

Maar wat kan je daaraan doen? Dit zijn enkele handige tips:

1. Gebruik crème in plaats van lotion

De beste manier om je huid te beschermen én te doen herstellen is door het vocht vast te houden. Daarom moet je een moisturizer kiezen die het vocht goed vasthoudt en de huid beschermt, maar ook ruimte geeft om je huid te doen ademen. Het beste daarvoor is een dikke, geurvrije crème in plaats van een waterachtige lotion. Die moet je aanbrengen na elke douche.

2. Sla het aanbrengen van parfum over

Je parfum kan je huid irriteren. Bovendien verstoort de alcohol erin ook het vermogen van je huid om het vochtgehalte op peil te houden. “En zo wordt de barrière tussen je huid en uitdrogende elementen aangetast”, weet dermatoloog dr. Bobby Buka.

3. Beperk je douchetijd

Minder lang onder de douche staan en de temperatuur van je water verlagen zal niet zo leuk zijn op het moment zelf, maar later zal je huid je dankbaar zijn. “Het hete stomende water geeft namelijk geen vocht aan je huid, maar neemt het af”, weet dr. Krant. “En daar blijft het niet bij, want de hitte en het water nemen ook de natuurlijke oliën weg van je huid.” Dr. Buka raadt dan weer aan om niet meer dan een keer per dag te douchen of in bad te gaan.

4. Drink meer water dan je wil

“Drink meer water dan je eigenlijk denkt nodig te hebben”, luidt het volgende advies van dr. Krant. Dat helpt je om de watervoorraad aan te vullen die je verliest door het winderige, koude weer en de verwarmde huizen.

5. Smeer een extraatje op je gezicht

“Het is een goed idee om kokosnootolie, avocado-olie of olijfolie op je huid te smeren”, is dan weer het advies van dr. Patricia Fitzgerald van de Huffington Post. Volgens haar is dat de ideale manier om je huid te voeden.

6. Eet meer Omega 3

Fitzgerald raadt ook aan om visoliesupplementen te gebruiken of een andere bron van het gezonde Omega 3. Een bestanddeel daarvan zou helpen om de olieproductie van je huid te regelen, zo werd onlangs ontdekt.

Plaats een reactie